26 Ιουλίου, 2012

SKODA YETI TEST DRIVE

Με την ευκαιρία του summer event του skoda club πελοποννησου, οδηγήσαμε το skoda yeti 1.2 tsi.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4223/1793/1696 χιλιοστά
Χώρος αποσκευών: 405-510 lt
Βάρος: 1.270 kg
Κινητήρας (cc): 1.197
Ισχύς (PS/rpm): 105/5.000
Ροπή: (kgm/rpm): 17,8/1.500-3.500
Κιβώτιο:Χειροκίνητο 6 σχέσεων ή DSG 7 σχέσεων (μόνο το 1,2 TSI)


Το εσωτερικό του ακολουθεί την σχεδιαστική γραμμή του Octavia. Περισσότερο νιώθεις ότι μπήκες σε μια λιμουζίνα παρά σε ένα SUV, και αυτή η αντίθεση μας άρεσε. Από εκεί και πέρα οι εσωτερικοί χώροι είναι καλοί για πέντε επιβάτες. Αλλωστε μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα μικρό SUV με μήκος 4,22 μέτρα.Ο χώρος των αποσκευών είναι καλός, αφού δίνεται η δυνατότητα να μεταβληθεί μεταξύ 405-510 λίτρων, ανάλογα με τη ρύθμιση που επιθυμούμε στα πίσω καθίσματα, τα οποία σύρονται εμπρός πίσω, μπορούν να αφαιρεθούν ή να γίνουν ένα με το πάτωμα, οπότε γίνεται ένας χώρος 1.760 λίτρων.Ο 1.2 ΤSI αποδίδει σχεδόν 18 χλγμ. ροπής και 105 ίππους, και αδυνατείς να πιστέψεις ότι είναι 1.2.Αυτό φαίνεται από την  κατανάλωση καυσίμου, που δεν πέφτει κάτω από τα 9,5 λίτρα/100 χλμ
Στην πόλη επιταχύνει σαν ατμοσφαιρικό και σε κάνει να νιώθεις πως είναι αρκετό για να κάνεις τη δουλειά σου. Κινείται ευέλικτα, εύκολο στο παρκάρισμα και εντός πόλεως έχει μικρή κατανάλωση. Στην εθνική, η προσπέραση γίνεται σε αξιοπρεπή χρόνο (τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 11,8'), ενώ το βάρος των 1.270 κιλών δεν αποτελεί εμπόδιο. Οι ικανότητες του δικίνητου Yeti, δεν σταματούν εκεί. Μπορείτε να το πάτε σε εδάφη εκτός δρόμου, αφού το ύψος από το έδαφος είναι 18 εκατοστά. Αρκεί μόνο να αποφύγεις απάτητα μονοπάτια και βαθιά νεροφαγώματα, μιας και τα ελαστικά δεν κρύβουν τον ασφάλτινο χαρακτήρα τους.
Το εξάρι κιβώτιο είναι σωστά κλιμακωμένο με σφιχτές τις πρώτες τέσσερις ταχύτητες και αρκετά χαλαρές την 5η και την 6η ώστε στην κίνηση στην πόλη να μην ζορίζετε πουθενά και στην εθνική να διατηρεί πολύ χαμηλά την κατανάλωση αλλά και τα επίπεδα του θορύβου με 5η και 6η ταχύτητα.
Η ευρυχωρία και η ποιότητα κατασκευής, το γεγονός ότι οι σχεδιαστές έχουν προνοήσει για κάθε πιθανή ανάγκη του οδηγού και των επιβατών αλλά και η επιλογή υλικών τέτοιων που πραγματικά μας εξέπληξε.
Το yeti είναι μία ολοκληρωμένη πρόταση μετακίνησης που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μία οικογένειας και να της προσφέρει με ελάχιστα χρήματα, αξιοπιστία, επιδόσεις και χώρους.Το αυτοκίνητο ήταν μια ευγενική παραχώρηση της skoda interauto.                 Διαβάστε το πλήρες άρθρο http://skodaclubpeloponnisoy.blogspot.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi