03 Νοεμβρίου, 2017

ΑΓΡΙΕΨΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ SKODA : ΥΒΡΙΔΙΚΗ Η ΝΕΑ FABIA VRS AΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ;;;


Όλοι θυμόμαστε τα πρόσφατα άρθρα όπου άνθρωποι της VW φαίνεται να έχουν «στραβώσει» με την άνοδο της Skoda σε όλα τα επίπεδα, πόσο μάλιστα όταν οι Γερμανοί καταναλωτές ψηφίζουν τα Skoda ως καλύτερα, ποιοτικότερα και με λιγότερες βλάβες. Μην ξεχνάμε πως στην Skoda έχουν κόψει αρκετά μοντέλα. Fabia VRS, Citigo, Roomster, pick up, ενώ το πάγιο αίτημα για Coupe μοντέλο πέφτει συνεχώς σε τοίχο. Μετά την αποκάλυψη του
dieselgate τόσο η Skoda όσο και οι άλλες μάρκες του ομίλου άρχισαν σφίγγουν τα λουριά. Φυσικά η Skoda δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια μιας και είναι η μόνη εταιρία που κόβονται τα μοντέλα της για να μην υπάρχει ανταγωνισμός...Παρόλο που έβαλαν στην γκάμα της μοντέλα που ήταν έξω από την κουλτούρα της Τσέχικης φίρμας, η Skoda και εκεί διαπρέπει και οι δείκτες πωλήσεων είναι στο pick. Δια στόματος του διευθύνων σύμβουλου της Skoda Bernhard Maier σε πρόσφατη συνέντευξη του στο autocar μάθαμε ότι εκτός από την Fabia VRS υβριδική η Skoda ετοιμάζει και την έκδοση KAROQ VRS για να σταθεί απέναντι στο VW T-Roc R.
Εκτός των άλλων το άρθρο του autocar αναφέρει πως ο Όμιλος Volkswagen ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα γενιά γρήγορων ηλεκτροκίνητων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένης και την ανανεωμένης Skoda Fabia VRS, στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.
Οι άνθρωποι εκ των έσω, λένε ότι η νέα γενιά γρήγορων υβριδικών κινητήρων θεωρείται από τις ομάδες τεχνικών και μάρκετινγκ του Ομίλου VW, ως μια κρίσιμη γέφυρα στην πορεία προς την πλήρη ηλεκτροδότηση.
"Δεν κάνουμε απλά μια αλλαγή και αναμένουμε από τους ανθρώπους να μετακινηθούν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα - είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει δεκαετίες και πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να περάσουν από τη μετάβαση βήμα προς βήμα δείχνοντας ποιες είναι οι δυνατότητες", δήλωσε μια πηγή...

Το Cupra θα είναι ανεξάρτητο επιδόσεων το προσεχές έτος, όταν θα κυκλοφορήσει το Ateca Cupra για να συμπληρώσει το Leon Cupra και η άφιξη ενός ηλεκτροκίνητου Skoda Fabia VRS θα μπορούσε να δώσει στον τσεχικό κατασκευαστή την ευκαιρία να ακολουθήσει το στυλ.

"Η Fabia VRS ήταν πολύ καλό και διασκεδαστικό αυτοκίνητο  και θα ήθελα πολύ να μπορούμε προσφέρουμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο σήμερα, αλλά δεν θα είναι εφικτό για τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Skoda Bernhard Maier.

"Για την επόμενη γενιά Fabia, θα μπορούσε να υπάρξει μια εναλλακτική λύση - θα μπορούσαμε να δούμε τις ευκαιρίες λίγο διαφορετικά." Με ερώτηση εάν αυτό σήμαινε ηλεκτροδότηση, ο Maier απάντησε: "Αυτό θα είχε νόημα, ναι." Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες ποιον συνδυασμό κινητήρα και ηλεκτροκίνησης θα χρησιμοποιήσουν. Η Skoda εξακολουθεί να πωλεί το εξαιρετικά Octavia VRS και η Skoda έχει στα σκαριά  μια έκδοση VRS του νέου Karoq SUV σε εξέλιξη για να συμπληρώσει το VW T-Roc R.

Ωστόσο, οι μικρότερες γρήγορες εκδόσεις θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη της μάρκας VRS με την νέα στρατηγική χρήσης ηλεκτροκίνησης για μεγαλύτερη απόδοση στο αυτοκίνητο.

 (πηγή:autocar.com)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi