12 Νοεμβρίου, 2019

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΦΛΟΥ G13 ΣΤΑ KODIAQ - RAPID - FABIA MKIII


Αρκετοί ιδιοκτήτες οχημάτων Kodiaq, Rapid και Fabia MKIII μας έχουν αναφέρει και ταυτόχρονα διαμαρτυρηθεί για χαμηλή στάθμη του παραφλού G13. Ως επί το πλείστον αυτό παρουσιάζεται σε καινούργια οχήματα 1-2 χρονών. Το πρόβλημα δυστυχώς δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη με πιο έντονες τις διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών Kodiaq. Στην Ελλάδα αναφορές στο club μας έχουμε για Kodiaq, Rapid και fabia mkiii, και τα τρία
μοντέλα παίρνουν G13, και είναι ηλικίας από κάποιων μηνών έως σκάρτα 2 ετών. Φυσικά αφού γίνει τεχνικός έλεγχος και δεν οφείλεται σε κάποια διαρροή από κάποιο κολάρο ή σύνδεσμο, συνήθως συμπληρώνουμε παραφλού, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει το συνεργείο την απώλεια. Θα το δούμε...θα το ψάξουμε αν συνεχίσει κλπ. κλπ. Το ίδιο πρόβλημα έχουν και οι ιδιοκτήτες VW. Στην VW (πιστεύουμε και στην Skoda γιατί είναι ίδια τα TPI και το ELSA) υπάρχει τεχνική οδηγία η οποία λέει να βγει το παραφλού και να γίνει σωστή επανατοποθέτηση και σωστή εξαέρωση μέσω του διαγνωστικού διοτι από το εργοστάσιο κράταγε αέρα το κύκλωμα. Φυσικά στην Ελλάδα ελάχιστοι γνωρίζουν ότι τα μοντέλα μετά το 2013 εξαέρωση δεν κάνουν όπως τα παλαιότερα μοντέλα, αλλά μόνο μέσω του διαγνωστικού. Ατάκες του στυλ "κάνει μόνο του εξαέρωση" κοίτα τη στάθμη το πρωί που θα είναι παγωμένο, και άλλα τέτοια παλαβά, αν σας τα πουν προσπαθήστε απλά να χαμογελάσετε και να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας.
Το πρόβλημα είναι γνωστο. Αν και μετά την επανατοποθέτηση του παραφλού ξαναέχετε τα ίδια προβλήματα, ενημερώστε μας για να κάνουμε update στο άρθρο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi