22 Μαρτίου, 2019

ΑΝΑΚΛΗΣΗ KAROQ ( SAFETY RECALL)


Μια πρόσφατη ανάκληση στα VW T-Roc και Audi Q2 θα συνεχιστεί σε άλλα 25.000 αυτοκίνητα του Volkswagen Group, συμπεριλαμβανομένων των Skoda και Seat. Στα μοντέλα Karoq και Ateca, παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα με το ηλεκτρικό χειρόφρενο (EPB).


Όπως και στην VW και την Audi, η νέα ανάκληση περιλαμβάνει τα οχήματα με κινητήρα 1.0 TSI και μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Η μονάδα ελέγχου φρένων αξιολογεί εσφαλμένα το σήμα του αισθητήρα του σασμάν και απελευθερώνει το ηλεκτρονικό φρένο στάθμευσης. Το όχημα μπορεί στη συνέχεια να κινηθεί από μόνο του, π.χ. όταν ο οδηγός βγαίνει ενώ ο κινητήρας λειτουργεί. Το πρόβλημα παρουσιάζεται ιδιαίτερα σε θερμοκρασίες κάτω των + 5 ° C και δεν συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία 'Auto Hold' μέχρι να ενημερωθεί το λογισμικό στην περίπτωση που το όχημα σας επηρεάζεται από την συγκεκριμένη ανάκληση.
Η ανάκληση του Karoq αφορά τα οχήματα που κατασκευάστηκαν από τον Ιούλιο του 2017 έως τον Αύγουστο του 2018. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα από την εν λόγο αστοχία. Σημειώνουμε ότι στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε αν έχουν εισαχθεί οχήματα που επηρεάζονται από αυτή την ανάκληση. Οι περισσότερες αναφορές είναι από την Γερμανία. Όπως και να έχει αν το όχημα σας είναι στην ανάκληση θα ειδοποιηθείτε από την αντιπροσωπεία, να πάτε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο, και η εργασία/αναβάθμιση είναι δωρεάν η οποία διαρκεί μισή ώρα.

διαβάστε το τεχνικό θέμα στην αντίστοιχη ενότητα

Κοιτάζοντας το αρχείο μας, θα δούμε ότι το Karoq ανακαλείται για δεύτερη φορά, και δεν είναι η πρώτη εγγραφή στο σύστημα ταχείας ειδοποίησης RAPEX.

1η  δημοσίευση skoda club Πελοποννήσου (skodaclub.com.gr) 22/03/2019 Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς την άδεια του skoda club Πελοποννήσου (skodaclub.com.gr)


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi