22 Αυγούστου, 2018

KODIAQ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΘΥΡΩΝ


Αυξάνονται οι κάτοχοι Kodiaq που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το προστατευτικό στις πόρτες. Το πρόβλημα εμφανίζεται για δύο λόγους. 1ον κολλάει ο μηχανισμός και δεν το αφήνει να κλείσει τελείως έτσι ώστε και κλείσει η πόρτα. 2ον Μπορεί από κάποιο ελαφρύ ακούμπημα να ξεκουμπώσει το προστατευτικό από τον μηχανισμό και να μην το αφήνει να επιστρέψει στη θέση του, για να κλείσει η πόρτα. (πιστεύουμε το γράψαμε όσο πιο απλά γίνεται).


Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση που δεν μπορεί να κλείσει η πόρτα και πρέπει οπωσδήποτε να φύγετε ; Αν έχετε βγει από την εγγύηση, και δεν έχετε μαζί σας torx ή κάποιο κατσαβίδι, σπάστε το. Ναι σπαστε το πλαστικό να κλείσει η πόρτα και να φύγετε. Σχετικά φθηνό είναι. Μόνο το πλαστικό, μην διαλύσετε και το μηχανισμό.

Σε περίπτωση όμως που είστε στην εγγύηση, είναι μπέρδεμα. Τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση : Καλείτε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, αν είναι εργάσιμες μέρες και ώρες, τους ενημερώνετε, και αν σας δώσουν έγκριση, το σπάτε για να κλείσει η πόρτα και να πάτε συνεργείο. Αν ειστε εντος έδρας και καλέσετε τον τοπικό αντιπρόσωπο είστε τυχεροί. (για το SOS δεν το αναφέρουμε...) Μην το σπάσετε από μόνοι σας, δεν θα σας καλύψει η εγγύηση, θα πουν ότι το σπάσατε από μόνοι σας και δεν καλύπτετε από εγγύηση. Βέβαια γι αυτό λέγεται προστατευτκό, για να προστατεύει την πόρτα ! Σε περίπτωση που είναι περασμένη η ώρα, ή αργία κτλ, καλείτε οδική βοήθεια (!), και σας πάει συνεργείο, όσο αστείο κι αν ακούγεται αυτό. Ακόμα κι αν έχει ξεκουμπώσει από την θέση του το πλαστικό προστατευτικό, ζητείστε αλλαγή και του μηχανισμού. Ευχόμαστε να μην είστε σε κάνα κορφοβούνι μόνο.

Σε περίπτωση που πιάνει το χέρι σας, κι έχετε στο πορτ μπαγκάζ εργαλειοθήκη..(κλασικοί Έλληνες), σε περίπτωση που έχει ξεκουμπωσει το πλαστικό προστατευτικό, με πολυ μεγαλη προσοχη...ανοίξτε λίγο την πόρτα 15-20 εκατοστά, βάλτε το κατσαβιδάκι, και πιέστε το πλαστικό,να κουμπωσει στο μηχανισμό. Αν έχετε φακό μαζί σας ή έχει φακό το κινητό σας, ρίξτε λίγο φως στην τρύπα να δείτε ακριβώς. Αν έχει σπάσει το πλαστικό ή αν έχει χαλάσει ο μηχανισμός, δεν το σώζετε.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi