28 Ιουνίου, 2018

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ KODIAQ VOL 2


Πριν από λίγες ημέρες, η Skoda δήλωσε ότι η ζήτηση για τα αυτοκίνητά της είναι τόσο υψηλή που ίσως χρειαστεί να αναθέσει σε τρίτους την παραγωγή. Το Kodiaq είναι ένα μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας, με πωλήσεις πάνω από 100.000 μονάδες πέρυσι και λίστα αναμονής παραγγελιών.
Η γκάμα του kodiaq διαθέτει κάτι για όλους, από κινητήρες 1,4 λίτρων μέχρι κινητήρες 2 λίτρων, Scoutline, Sportline και το πολυτελές L & K και σύντομα η έκδοση RS. Με επιλογές που μπορεί εύκολα να ξεπεράσουν τις  50.000 €. Αλλά αξίζει τον κόπο, λαμβάνοντας υπόψη πόσο πρακτικό
και καλά κατασκευασμένο αυτό το SUV είναι, σωστά;
Από τον Φεβρουάριο άρχισαν δειλά δειλά να εμφανίζονται κάποια προβλήματα.
διαβάστε εδώ
Τότε είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στο πρόβλημα με τις εσωτερικές πλαστικές χειρολαβές που τρίζουν και δεν εφαρμόζουν. Ένα Recall δεν θα ήταν κακό. Δεν ξέρω γιατί, αλλά η Skoda είχε πάντα προβλήματα με τέτοια πράγματα. Στο Mk1 Octavia, ολόκληρη η ταπετσαρία της πόρτας μπορεί να απογειωθεί εάν την τραβήξεις δυνατά, και το ύφασμα ξεκολάει, το ίδιο και στο Mk2 μόνο που εκεί είχε και θέμα το υλικό της ταπετσαρίας. Τα βλέπουμε ακόμα και σήμερα. Τουλάχιστον στα νέα μοντέλα και στο Kodiaq, έχουν κάνει πρόοδο και αλλαγές.

Άλλα προβλήματα που έχουν αναφερθεί είναι προβλήματα με τους μπροστινούς αισθητήρες βοήθειας (front line assistant), ένα πρόβλημα που οι περισσότεροι κατασκευαστές βιώνουν. Επίσης, κατά τη διάρκεια του Χειμώνα ή σε χαμηλές θερμοκρασίες, το κάλυμμα του πορτμπαγκάζ (εταζέρα-κουρτινάκι) ανοίγει πολύ πολύ αργα και σταμάτησε να γυρίζει πίσω. Προβλήματα έχουν αναφερθεί και για την εφαρμογή Skoda Connect, (έκδοση 2,6) αρκετοί έβαλαν την παλιά έκδοση και δεν κρασάρει (Tip). Ωστόσο απορίες-παράπονα ακούγονται έντονα για την "αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης"και τον τρόπο λειτουργίας του Park Pilot. Εμείς σας συμβουλεύουμε να μην κάνετε πειράματα. Αν δεν είστε σίγουροι πως δουλεύει αλλά και τι παραμέτρους έχει καλύτερα να πάτε στην αντιπροσωπεία να σας εξηγήσουν και να σας δείξουν. Δεν είναι ντροπή.

Και για το τέλος τα κλασσικά παράπονα... Ορισμένοι ανέφεραν πρόωρη φθορά ελαστικών, διάφορους ήχους όταν πέφτει σε λακκούβα, τριγμούς κτλ...

Φυσικά, μπορεί να έχει αυτά τα θέματα και μια BMW ή Mercedes ή ακόμα και ένα Volvo, που κοστίζoυν πιο ακριβά. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το πώς ο κατασκευαστής ασχολείται με αυτές τις ατέλειες ! Έχουν βγει καμπάνιες και update, για το τιμόνι, το ηλεκτρικό χειρόφρενο, το wireless,αλλά τίποτα το ανησυχητικό. Κλασσικές αναβαθμίσεις. Η Skoda έχει μεγάλες βαθμολογίες ικανοποίησης από τους πελάτες της, οπότε στο Kodiaq πρέπει να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη προσοχή.


12 σχόλια :

  1. Καλησπερα σας,
    Αγορασα Kodiaq 2-8-2019. Aμεσψς ειχα προβληματα στο infotaiment. Mου αναβε sos στο ταμπλο και τριγωνο κινδυνου. Ταυτοχρονα δεν δουλευε η πισω καμερα και το blutooth. Το προβλημα δεν ειναι συνεχομενο. 3 φορες το εχω παει στην εταιρεια , τωρα μαλιστα το εχουν εκει 15 μερες , αλλαξαν εγκεφαλο στο ντουλαπακι αλλα τιποτε. Το μοντελο ειναι το απλο 1500 οχι 4χ4.
    Καινουργιο αυτοκινητο και δεν εχω αυτοκινητο. Εγραψα στην Kosmocar, ακομα και στο εργοστασιο.Αναμενω .
    Γ.Σακελλαριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελπιζουμε να εχει αισιο τελος η περιπετεια σας. Το θεμα ειναι κατα ποσο θα ψαξουν να βρουν τη βλαβη σε συνεργασια με το εργοστασιο, και οχι απο μονοι τους, κι εχεις ραβε ξηλωνε. 15 μερες μεσα ? ανακατασκυη του κανουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω Σκόντα οκταβια μοντ 2005 1600 κυβικά δύο προβλήματα με έβγαλε κλειδαριά πόρτας του συνοδηγού κ βαλβίδα egr αυτό ήταν από το καύσιμο κατά τα άλλα είναι πολύ ευχαριστημένος δεν θα το άλλαζα με άλλο αυτοκίνητο έχει 187 χιλιάδες χιλιόμετρα ούτε σταγόνα λάδι δεν καίει ίσως επειδή δεν έχω μάθει σε αυτό να οδηγάω νομίζω παίζει μεγάλο ρόλο αυτο

      Διαγραφή
  3. Το ίδιο πρόβλημα με την κλήση sos έχω κι εγώ με το scala.Αυριο έχω πάλι ραντεβού στην αντιπροσωπεία. Μάλλον θα μου αλλάξουν κάρτα αποτι κατάλαβα γιατί την τελευταία φορά κόλλησε και έκανε συνεχόμενα κλήσεις έκτακτης ανάγκης.Παλι καλά που δεν λειτουργούσε ακόμα ο αριθμός 112 και μου έλεγε συνέχεια ότι όλοι οι εκπρόσωποι είναι απασχολημένος.Ελπιζω να βρουν την λύση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα! Αγόρασα το kodiaq πριν από περίπου 1,5 μήνα και σχεδόν αμέσως μου έβγαλε πρόβλημα στον πίνακα οργάνων. Άρχισε ξαφνικά να τρεμοπαίζει (αναβόσβηνε), στην αντιπροσωπεία μου είπαν θα το αλλάξουν και θα βάλουν το έγχρωμο γιατί παρουσίασαν και αλλά το ίδιο πρόβλημα! Επίσης μου κόλλησε και το infotainment αλλά το έκαναν μια απλή αναβάθμιση και τώρα δουλεύει μια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα και καλή χρόνια! Αγόρασα και εγώ το kodiaq πριν από περίπου 1,5 μήνα και σχεδόν αμέσως μου παρουσίασε πρόβλημα στον πίνακα οργάνων. Άρχισε ξαφνικά να τρεμοπαίζει (αναβόσβηνε). Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι πάει κατευθείαν για αλλαγή καθώς έχει προκύψει και σε αλλά το ίδιο πρόβλημα. Επίσης και το infotainment κολλούσε αλλά με μια αναβάθμιση ου το έκαναν διορθώθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ισχυει, εχει παρουσιαστει σε πολλα Kodiaq προβλημα στο καντραν, ευτυχως τα περνανε εγγυηση. Οσον αφορα το infotainment πραγματι σε αρκετα μοντελα της Skoda παρουσιαζει «κοληματα». Αυτο λυνεται με μια αναβαθμιση.Τετοιες αναβαθμισεις βγαινουν συχνα.Χαρακτηριστικο παραδειγμα στο καλοκαιρινο event μας, και τα 2 scala κρασαρε το infotainment, και ηδη ειχε βγει αναβαθμιση

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα σας,
    Αγόρασα το kodiaq ambition 1.5 αυτόματο τον Αύγουστο του '19.
    Έχει ενα μήνα που παρατήρησα ότι μου τρώει το αντιψυκτικό. Το πήγα δύο φορές αντιπροσωπεία μου πρόσθεσαν. Την δεύτερη φορά μου έδωσαν και το μπουκάλι να.προσθεσω αν χρειαστεί μέχρι το ραντεβού μου τον Μάρτιο.
    Ανησυχώ διότι με μια πρώτη ματιά δεν φαίνεται διαρροή από πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα σας, ονομάζομαι Χαράλαμπος Αμανατίδης και είμαι κάτοχος Skoda kodiaq από τον 12/2019 όπου το αυτοκίνητο το αγόρασα από την Θεσσαλονίκη και από την εταιρία Εσκιαδης- Μπαλοδημος και αυτήν στιγμή έχει 5900 χλμ. Πριν από μία εβδομάδα μου εμφανίστηκαν τρία διαφορετικά προβλήματα στο αυτοκίνητο όπου και πήγα στην αντιπροσωπεία για να τα ελέγξουν. Πρώτο πρόβλημα τρεμοπαιζει το καντράν οταν προσπαθείς να βάλεις εμπρός το όχημα και αυτό όχι πάντοτε,δεύτερον σκορτσαρει πάντα το όχημα όταν είναι κρύο και ιδιαίτερα στην πρώτη και την δευτέρα ταχύτητα και αυτό γίνεται μέχρι να σηκώσει θερμοκρασία και τρίτον ακούγεται ένας θόρυβος στο σασμάν όταν πας να αλλάξεις ταχύτητα από πρώτη Δευτέρα και έπειτα τρίτη όπου και εξαφανίζεται βάζοντας Τετάρτη λόγο στροφών του αυτοκινήτου. Στο ρελαντί επίσης ακούγεται ένας θόρυβος και πατώντας τον συμπλέκτη χάνεται και αφήνοντας τον ξαναεμφανίζεται. Στην αντιπροσωπεία μου είπαν για το καντράν ότι θα αλλαχτεί, για το σκορτσαρισμα ότι θέλουν να αφήσω το αυτοκίνητο μια μερα εκεί για το παρακολουθήσουν και τέλος για τον θόρυβο του σασμάν ότι θα στρώσει αλλάζοντας το καντράν!!! Θα ήθελα την γνώμη και την άποψη σας αν γνωρίζεται κάτι σχετικό με τις βλάβες που σας ανέφερα και τι ακριβώς πρέπει να κάνω όταν ακούω τέτοια απίθανα πράγματα σχετικά με το σασμάν και πως θα πρέπει να αντιδράσω για να ξαναγίνει το αυτοκίνητο όπως ήταν. Επίσης να προσθέσω ότι ζήτησα και έχω πάρει την εντολή που ανοίχτηκε σχετικά με τα προβλήματα του οχηματος στην αντιπροσωπεία.Σας ευχαριστώ που μου δίνεται βήμα για να εκθέσω το πρόβλημα μου και είμαι στην διάθεση σας για ότι χρειαστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα να συμπληρώσω ότι το αυτοκίνητο είναι 1.5 150 HP βενζίνη.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα ονομάζομαι Αλέξανδρος και είμαι κάτοχος ενός Skoda Kodiaq 1500cc 150hp εδώ και μήνες περίπου. Το αυτοκίνητο έχει 3500χιλ και παρουσιάζει ακριβός το ίδιο πρόβλημα με τον συμπλέκτη. Σκέφτομαι να πάω αντιπροσωπεία αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω εάν έβγαλες άκρη. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον συμπλέκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi