28 Φεβρουαρίου, 2018

TA ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ KODIAQ


Στα πλαίσια συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων που εκτελούμε με άλλα Ευρωπαϊκά Skoda Club, μας ρώτησαν αν έχουμε κι εμείς αναφορές για ένα πρόβλημα που έχει προκύψει σε κάποια Kodiaq και αφορά τις εμπρός εσωτερικές χειρολαβές/ταπετσαρίες.

Καταρχήν να πούμε ότι στην Σλοβενία τα οχήματα Skoda, και κυρίως το Kodiaq έχουν εγγύηση 6 χρόνια ή 200.000 χιλιόμετρα.  Το θέμα εγγυήσεων θα το ανοίξουμε σύντομα...(!)


Στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί τέτοιο παράπονο ή πρόβλημα από ιδιοκτήτες Kodiaq γιατί αυτό το «τριξιμο» το παρουσίασαν τα πρώτα μοντέλα που βγήκαν τους πρώτους μήνες. Στην Ελλάδα άρχισαν να έρχονται μετά τον Οκτώβριο του 2017 όπου το πρόβλημα είχε αναφερθεί και είχε διορθωθεί. 'Αρα είμαστε τυχεροί που δεν παραλαμβάνουμε από τους πρώτους. Όπως θα δείτε και στα βίντεο βρίσκουμε λίγο υπερβολικούς τους ιδιοκτήτες γιατί τα χερούλια είναι για να ανοιγοκλείνουμαι την πόρτα, όχι για να παίζουμε «μπουνιές» ούτε να παίζουμε με την ελαστικότητα των πλαστικών.

Να σημειώσουμε πως τέτοιο στυλ ταπετσαριών και πλαστικών χρησιμοποιούνται σε αρκετά μοντέλα της Skoda και είναι πολύ αξιόπιστα, και οι παλαιότεροι ιδιοκτήτες οχημάτων Skoda συμφωνούν απόλυτα.  Θυμάστε οι περισσότεροι τις ταπετσαρίες και τα χερούλια στα Octavia tour και Octavia 5. Στα χερούλια έφευγαν φλούδες από το πλαστικό και τα υφάσματα ξεκολούσαν μετά από κάτι χρόνια. Οι νέες ταπετσαρίες έχουν πολύ καλό και μαλακό πλαστικό αντί υφάσματος, δερματίνη στο σημείο που ακουμπάμε τον αγκώνα και τα χερούλια είναι πιο στιβαρά με πολύ καλύτερης ποιότητας υλικό, κάτι το οποίο αποδεικνύει την αντοχή στο πέρασμα του χρόνου.

Η τεχνική λύση που προτάθηκε εμάς δεν μας βρίσκει σύμφωνους γιατί πολύ απλά, για να έχει βάλει ο κατασκευαστής αυτά τα κουμπωματα κάτι παραπάνω ξέρει. Εκτός αυτού το ίδιο είναι να κουμπώνει σε 3 σημεία, το ίδιο σε 1 ;  Αν και ξαναλέμε αν παρουσιαστεί αυτό το θέμα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο να σας το φτιάξει. Ξανατονίζουμαι πως στην χώρα μας δεν έχει αναφερθεί τέτοιο θέμα, ούτε σε εμάς έχει φτάσει κάποια αναφορά από Έλληνα ιδιοκτήτη.









23 σχόλια :

  1. Καλησπερα αγόρασα ενα kodiaq 1.4. απο αντιπροσωπεία τεστ ντραιβ με 12000km άψογο και όμως εχω θέμα με την αριστερή λαβή του συνοδηγού .Βασικα υπαρχη αυτο το τρίξιμο σε όλες τις λαβές αλλα στη συγκεκριμένη εχει σπάσει ενα μικρό πλαστικό μέσα .Πηγα στην αντιπροσωπεία την άνοιξαν και γιατι τους είπα οτι ειχε μαγκώσει το χέρι της γυναίκας μου και είδα οτι όλη η κίνηση της Λαβδής στο κέντρο στηρίζεται σε ενα μικρό πλαστικό .Εκαναν έλεγχο και στου οδηγού όπου ηταν εντάξει αλλα είδα οπως ηταν ανοιχτή οτι όλο το βάρος της πόρτας η οποία εχει δίπλα λάστιχα και θελει κάποια δύναμη για να κλείσει στρέβλωνε το πλαστικό και θα δημιουργηθεί προβλημα στο μέλλον πράγμα που τους το επισημανα.Οι άνθρωποι ευγενέστατοι με ειδοποίησαν μετά απο 5 ημέρες λέγοντας οτι εχει παραγγελθεί η λαβή απο Γερμανία και θα αλλαχθεί χωρις κόστος .Επισημαινω οτι το αυτοκίνητο εχει αδεια 4ος 2017. Κατα τα αλλα ειναι ενα πολυ καλό αυτοκίνητο πολυ καλή κυληση και ποιοτικό μονο μελανό σημείο ειναι οτι δεν το βρήκα 7θεσιο μιας και είμαι πολύτεκνος (πιστεύω οτι δεν γίνεται τοποθέτηση των επιπλέον καθισμάτων εκ των υστέρων αν γνωρίζετε κατι επι αυτού ενημερώστε με)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευαγγελε αν σου ειναι ευκολο ρωτησε σε μια αντιπροσωπεια με τον αριθμο πλαισιου του αυτοκινητου, αν μπορεις να βαλεις 3η σειρα καθισματων.Ισως γινεται

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω θα το κάνω .Μηπως γνωρίζει κάποιος αν εχει γινει σε αλλο αυτοκίνητο ??Εχω την εντύπωση πως ειναι διαφορετικός ο τρόπος που πέφτουν τα καθίσματα,εχει φωτισμό για τους πίσω ,ζώνες ,και ο χώρος κάτω απο την ρεζέρβα δεν γνωριζω αν φτάνει σε ύψος .

      Διαγραφή
    3. Δεν το γνωριζουμε για να ειμαστε ειλικρινης. Παρολο που εχουμε δοκιμασει το Kodiaq 2-3 φορες αυτο δεν το προσεξαμε καν. Για να εισαι 100% σιγουρος ρωτησε με αριθμο πλαισιου στην αντιπροσωπεια, θα το δουν και θα σου πουν αν περνει. Αν δεν περνει μην κανεις πατεντες η μοντιφες, δεν θα ειναι ασφαλες

      Διαγραφή
    4. νομιζω μπαινει μονο ως αξεσουαρ στην παραγγελια.
      χρειαζονται και ζωνες και φωτα 3η σειρας, και εσοχες στα πλαινα που καθεσαι. εγω τα εβαλα αλλα τα εκανα παραγγελια απο την αρχη.

      Διαγραφή
  2. Γεια σας,
    παρέλαβα το Kodiaq Δεκ 2017, το πρόβλημα τριξίματος και στις δύο λαβες που φαίνεται / ακούγεται στο video υπάρχει. Δεν είναι πολύ ενοχλητικό αλλά στο κλείσιμο της πόρτας θα το καταλάβεις. Επίσης κατά την οδήγηση ακούγεται ένα ελαφρύ τρίξιμο κάποιες φορές (προφανώς όταν συντονίζεται) αλλά το έχω εντοπίσει πάνω από τις λαβές στα αλουμινένια διακοσμητικά στις πόρτες.
    Κατά τα άλλα εξαιρετικό αυτοκίνητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο δικό μου δεν ακούγονται ουτε οι λαβές ουτε κάποιο τρίξιμο γενικά (πόρτες ή αλλα μέρη )κατα την κυληση του οχήματος ουτε λογω συντονισμού .Καλο θα ηταν να πας να το ελέγξουν τωρα που ειναι ακομα στην εγγύηση οπως έκανα και εγω

      Διαγραφή
  3. Συμφωνουμε. οτι τριγμους, η συντονισμους ακουτε, πηγαιντε τωρα που ειναι νωριςκαι εχετε εγγυηση. Μην το αφηνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλώ θα ήθελα την γνώμη σας: έχω ένα SKODA KODIAQ (παραλαβή Δεκέμβριος 2017), μετά από κάποιο διάστημα εμφανίστηκε πρόβλημα στο κουμπί κλήσης έκτακτης ανάγκης. Κατά διαστήματα κόκκινο για μεγάλο διάστημα. Σε έλεγχο εγκεφάλου έδειξε πρόβλημα στη σύνδεση GSM. Είχε κάποιος παρόμοιο πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mέχρι στιγμής δεν έχει ξαναακουστεί τέτοιο πρόβλημα, όχι μόνο σε Kodiaq, αλλά γενικά σε Skoda. Η γνώμη μας έιναι, να πας σε μια έμπειρη αντιπροσωπέια...να το ψάξει αναλυτικά το θέμα.Ότι είναι να κάνεις κάντο γρήγορα πριν βγεις από την εγγύηση. ξαναλέμε, σε μεγάλη αντιπροσωπεία. Μην το αφήσεις το θέμα...επιμένουμε σε αυτό.

      Διαγραφή
  5. Χρόνια πολλά, το πήγα σε αντιπροσωπεία της βορείου Ελλάδας ... Αλλά μετά από αλλαγή καλωδίου, κεραίας τίποτα. Ποια κατά τη γνώμη σας μεγάλη αντιπροσωπεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νικο, δημοσια δεν μπορουμε πια ειναι καλη και πια δεν ειναι. Καταλαβαινεις τους λογους...Σου προτεινουμε να καλεσεις το τμημα εξυπηρετησης πελατων της Skoda, να τους πεις το προβλημα και τι εχει γινει μεχρι τωρα, και να σε κατευθυνουν. Θα βγαλεις ακρη, και θα ασχοληθουν με την πορεια της βλαβης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το έκανα ήδη. Σκέφτομαι εάν δεν βγάλουμε άκρη, να ενημερώσω και το αντίστοιχο τμήμα εξυπηρέτησης στο εργοστάσιο παραγωγής στην Τσεχία. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα σκέφτομαι να αγοράσω το 1.5 150hp kodiaq στην έκδοση ambition στα 22000€ με την έκπτωση που κάνει τώρα η skoda καθώς η οικογένεια μεγαλώνει.το έχει κάποιος να μου πει την γνώμη του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αγορασα τελος οκτ,και εχω 7000χλμ.Το αυτ/το δεν παρουσιαζει τιποτε απο τα παραπανω,ο κινητηρας ειναι αρκετα ζωηρος και το ACT δουλευει συνεχεια σε σταθερη ταχυτητα.Καταναλωση σε μικτο κυκλο 6,8 εως 7,3 λιτρα.Ειμαι αρκετα ικανοποιημενος παροτι το εχω πολυ λιγο στην κατοχη μου,και ειναι πανω απο τις προσδοκιες μου,το προτεινω ανεπιφυλακτα σε ολους,ειναι με βαση την τιμη του οτι ποιο τιμιο εχει η αγορα!!!!!

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για να αγοράσω το skoda KAROQ.. Εχω ακουσει για θεματακι σχετικά με το κιβωτιο ταχυτήτων.. Ισχυει κατι η έχετε ακουσει κάτι παρόμοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα...Μέσα στις επόμενες μέρες αποφασίσαμε μετά από έρευνα να αγοράσουμε το karoq...Θέλουμε την βοήθεια σας...αξίζει να το αγοράσουμε?είστε ευχαριστημένοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σας!
    Έχουμε πάρει ένα Kodiaq 2020 και το παραλάβαμε τον Φεβρουάριο. Από το πρώτο κιόλας πλύσιμο παρατηρήσαμε ότι γεμίζει με σκουριά όλη η επιφάνεια του δισκόφρενου. Όταν το οδηγήσουμε καθαρίζει όχι όμως πλήρως αλλά γεμίζουν με σκόνη σκουριάς οι ζάντες κ.ο.κ
    Έχουμε επίσης ένα Audi A4 2000 και μια μηχανή Honda hornet 2014 και δεν το κάνουν αυτό.
    Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει γιατί γίνεται αυτό και μπορώ να απαλλαγώ από αυτό;;
    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα, έχω ένα KODIAQ Νοεμβριος 2019 με 6000 χλμ μέχρι σήμερα (Ιούνιος 2021). Πρόσφατα μου έβγαλε πρόβλημα με το σύστημα front assist. Πιο συγκεκριμένα σε μικρές ταχύτητες 30-40 χλμ. κοκκαλώνει το αυτοκίνητο μόνο του χωρίς να υπάρχει εμπόδιο μπροστά (πεζός ή ποδήλατο ή οτιδήποτε άλλο). Ευτυχώς όσες φορές το έκανε (5 φορές μετρημένες) δεν ερχόταν κανένα αυτοκίνητο από πίσω για να έχουμε και τρακάρισμα. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει παρακαλώ? Υπάρχει κάποια ιδέα γιατί γίνεται αυτό. Σημειώνω επειδή βρίσκομαι Αλεξανδρούπολη το κοντινότερο συνεργείο skoda βρίσκεται στα 100 χλμ στην Ξάνθη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μηπως ηταν ανοιχτη στροφη?Σε ευθεια δυσκολο να το κανει .Σε στροφη ακομα και ανοιχτη μπορει να διαβασει εμποδιο μεχρι να στριψει το αυτοκινητο.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα, έβγαλες άκρη με το προβλημά σου; Γιατί κάτι αντίστοιχο εμφανίστηκε και σε μένα. Octavia grand coupe 1.5 tsi.

      Διαγραφή

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi