10 Φεβρουαρίου, 2018

ΔΟΚΙΜΗ: ΤΟ ΝΕΟ KAROQ 1.5 ΤSI 150 PS DSG


To Σαββατοκύριακο 3/4 Φεβρουαρίου είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το νέο Skoda Karoq με αφορμή την κοπή της πίτας μας για τη νέα χρονιά, αλλά και λόγο ότι πολλά μέλη μας από την Πελοπόννησο είχαν εκφράσει την επιθυμία να δουν το ολοκαίνουργιο Karoq.

Στην διάθεση μας είχαμε ένα ολοκαίνουργιο Skoda Karoq με μόλις 11 χλμ στο κοντέρ, κινητήρα 1.5 TSI (με σύστημα απενεργοποίησης 2 κυλίνδρων) και αυτόματο κιβώτιο DSG 7άρι, έκδοση Style, σε ένα υπέροχο κατακόκκινο
μεταλλικό χρώμα με μπεζ/μαύρο εσωτερικό.

Αν το Skoda Kodiaq το λέμε μια υπερυψωμένη Superb τότε το νέο Karoq είναι σίγουρα μια υπερυψωμένη Octavia.

Η εξωτερική σχεδίαση του αναμφισβήτητα είναι φοβερή, με γωνιες, σύγχρονη, χωρίς περιττές πινελιές. Η μπροστινή έκφραση του KAROQ ενισχύεται από την κοφτερή σχεδίαση των προβολέων και τους προβολείς ομίχλης, οι οποίοι βρίσκονται στο ύψος της μάσκας. Όσον αφορά τη λειτουργικότητα, διατίθενται προβολείς LED με LED φώτα ημέρας και σύστημα AFS (Adaptive Frontlight System) καθώς και φώτα ομίχλης LED.

Στο εσωτερικό του, έχουμε νέο ταμπλό, επανασχεδιασμένα καθίσματα ( πιο σπορτίφ χαρακτήρας ) πολύ άνετα, με καλή πλευρική στήριξη, άνετα χωράνε πέντε ενήλικες, καi μεγάλο πορτ μπαγκάζ. Αξίζει να σημειώσουμε πως το ύφασμα στις ταπετσαρίες των καθισμάτων είναι πιο χοντρό, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου, ενώ εντύπωση μας έκανε το μαύρο ύφασμα στον ουρανό. Καλό !!! Όλοι όσοι έχουμε οχήματα με γκρι ανοιχτό ύφασμα στον ουρανό ξέρουμε πως λερώνει !


Η οθόνη αφής των multimedia τα έχει όλα... Το SmartLink+ υποστηρίζει τη σύνδεση του smartphone σας με τις πλατφόρμες Apple CarPlay, Android Auto, Mirrorlink™ and SmartGate. Το ŠKODA Connect προσφέρει την άνεση της άμεσης συνδεσιμότητας μεταξύ του smartphone σας και του αυτοκινήτου. Με το Infotainment Online, το σύστημα πλοήγησης παραμένει μονίμως ανανεωμένο. Το πακέτο Care Connect σας δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης, ενώ με το Proactive Service μπορείτε να καλέσετε βοήθεια όποτε χρειαστεί με τη δυνατότητα κλήσης έκτακτης ανάγκης.


Στον τομέα της ασφάλειας το νέο Κaroq έχει έξυπνα σχεδιασμένες ζώνες ασφαλείας, 7 αερόσακους, ABS, ESC και μια σειρά άλλων αξιόπιστων συστημάτων.(auto Hold) Επιπλέον, σε όλα αυτά προστίθενται και πολλά από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά συστήματα υποβοήθησης που προστατεύουν τους πεζούς, κρατάνε το KAROQ αρκετά μακριά από το προπορευόμενο όχημα (front line assistance) ελέγχουν και προειδοποιούν για την ασφαλή αλλαγή λωρίδας και βοηθούν στο παρκάρισμα (Park Assistance)



Από τη θέση του οδηγού:


O 1.5 TSI 150 ps κινεί πολύ άνετα το Karoq. Με το σύστημα απενεργοποίησης 2 κυλίνδρων έχουμε οικονομία καύσιμου, κάτι το οποίο είχαμε διαπιστώσει και στο Kodiaq. Το τιμόνι σαφές, με πολύ καλή αίσθηση, και φρένα ισχυρότατα. Το λέμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια πως η Skoda έχει προχωρήσει πολύ στο θέμα φρένων και τιμονιού. Μην επαναλαμβανόμαστε. Η θέση του οδηγού πολύ άνετη, έχεις τον πλήρη έλεγχο του οχήματος, τα κουμπιά και οι διακόπτες σωστά τοποθετημένα και δεν τα ψάχνεις. Το κλιματιστικό δύο ζωνών ψύχει/θερμαίνει σε χρόνο ντε τε όλη την καμπίνα των επιβατών ( air care ). Διπλές θύρες usb εμπρός αλλά και πίσω, καθώς και πρίζες 12v & 230 v. Στην πόλη κινείται και παρκάρει άνετα, το τιμόνι κόβει για μανούβρες στο παρκάρισμα, πλήρης ορατότητα από τους καθρέφτες χωρίς νεκρές γωνίες, στις λακκούβες των ελληνικών δρόμων, περνάει κυριολεκτικά από πάνω χωρίς να ταλαιπωρούνται οι επιβαίνοντες, και ειδικά μέσα στην πόλη είναι οικονομικότατο και λόγο του start/stop. Στην εθνική οδό κινείται με την ποιότητα κύλισης που αρμόζει σε ένα Skoda. Σταθερό, αξιοπρεπέστατο...με απλά λόγια μια υπερυψωμένη Octavia. Τέλος, όσον αφορά το DSG το λέμε συνεχώς. Είναι ένα κιβώτιο που σου κάνει όλα τα κέφια. Θες οικονομία ή βαριέσαι ; Βάζεις το Drive και πάει μόνο του. Θες νεύρο ή να πειράξεις τον κάγκουρα στο φανάρι ; Βάζεις Sport. Θες να παίξεις ; Manual και βγάλε γούστα. Είναι τόσο απλό κιβώτιο που όταν το συνηθίσεις θα καταλάβεις ότι έχεις 3 σε 1.



Αρνητικά δεν έχουμε να αναφέρουμε, είναι ένα SUV το οποίο μας εξέπληξε θετικά σε όλα του. Στην σχεδίαση, στην οδική συμπεριφορά του, στις σύγχρονες τεχνολογίες που διαθέτει αλλά και σε αυτό που κοιτάμε εμείς εδώ στο Skoda Club Πελοποννήσου...στην αντοχή στον χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΕΔΩ


































0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi