16 Ιανουαρίου, 2017

ΣΗΚΩΣΕ ΜΠΑΪΡΑΚΙ Η SKODA ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ;


Αντικειμενικά τα τελευταία χρόνια την Skoda πάνε να την τοποθετήσουν στην πιο premium κατηγορία αυτοκινήτων, αν και οι φωνές του παρελθόντος ακόμα γκρινιάζουν και κρούουν τον κώδωνα πως η Skoda είχε το δικό της χαρακτήρα, και απευθυνόταν στα χαμηλά και μεσαία στρώματα του πληθυσμού. Μην ξεχνάμε το Skoda Coupe, την Porsche του φτωχού όπως την ονόμαζαν τότε αλλά και άλλα μοντέλα που χάθηκαν από τότε
που η Skoda έγινε μέλος του VW group. Το πάγιο αίτημα της Skoda για ένα μοντέλο Coupe δεν γίνεται δεκτό για να μην έχει ανταγωνιστή το vw sirocco, το skoda pick-up πάει και αυτό μας άφησε γιατί σταδιακά έπρεπε να βγει μπροστά το VW Caddy, το Roomster δεν θα ξαναβγεί στην παραγωγή  γιατί πρέπει να πουλάει μόνο το caddy, και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η κατάργηση της FABIA RS για να μην έχει ανταγωνιστή το polo και το ibiza. Αυτά σίγουρα έχουν απωθήσει κάποιους σταθερούς πελάτες και αγοραστές της Skoda, και σε συνδυασμό με το diesel gate απ ότι φαίνεται οι υπεύθυνοι της Skoda σήκωσαν μπαϊράκι, θέτοντας τα δικά τους θέλω, σε μοντέλα που τους «φόρτωσαν» και δεν άνηκαν στην κουλτούρα της Skoda.

Η Skoda ετοιμάζεται να λανσάρει το νέο της SUV Kodiaq και πλέον, πληροφορίες από το εξωτερικό κάνουν λόγω ότι θα υποδεχτούμε και την νέα top έκδοση RS, που θα φέρνει diesel κινητήρα με διπλά turbo. Οι πληροφορίες από το βρετανικό Evo, στο οποίο μίλησε ο Υπεύθυνος Έρευνας και Εξέλιξης της Skoda, ο κ. Christian Strubeλένε ότι το Kodiaq θα είναι το δεύτερο μοντέλο της Skoda μετά την Octavia που θα ενταχθεί στη γκάμα των σπορ RS μοντέλων. Κάτω από το καπό του νέου Skoda Kodiaq RS θα δούμε τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο, 2λιτρο 4κύλινδρο BiTDI κινητήρα diesel του Ομίλου VW, που γνωρίζουμε από το VW Tiguan. Το μοτέρ αυτό αποδίδει 240 άλογα ισχύος και 500 Nm, κάτι που αναμένεται να παραμείνει και στο Kodiaq RS. Παράλληλα, το νέο μοντέλο θα είναι τετρακίνητο και, σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, θα είναι το γρηγορότερο στην ιστορία της Skoda.

Εκτός πάντως από το Kodiaq RS, ο κ. Strube έβαλε τέλος στις φήμες για αντίστοιχη έκδοση και της Fabia, τονίζοντας ότι το μικρότερο RS μοντέλο θα είναι η Octavia, ενώ παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει περίπτωση να δούμε και έκδοση RS για την Superb, χωρίς πάντως ακόμη να έχει δοθεί το «πράσινο φως» για παραγωγή της.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi