26 Απριλίου, 2015

AΡΝΗΣΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ TFSI ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ 


Ασφαλιστική εταιρία στην Ολλανδία αρνείται να καλύψει εγγυήσεις TFSI κινητήρων του VW Group λόγω υψηλής κατανάλωσης λαδιού !
Λίγο-πολύ, είναι γνωστό το πρόβλημα μερικών TFSI κινητήρων του VW Group που καταναλώνουν λάδι παραπάνω από το αναμενόμενο. Στην Ολλανδία ωστόσο αυτές τις ημέρες, μια
ασφαλιστική εταιρία αποφάσισε να μην αποζημιώνει πλέον επισκευές που σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Το πρόβλημα εμφανίζεται στους 1.4, 1.8 και 2.0 TFSI που χρησιμοποιούνται από όλες τις μάρκες του VW Group (Audi, Volkswagen, Seat, Skoda) ακόμη και στα γρήγορα μοντέλα,  Golf GTI, και σε μερικούς 2.0 TDI, πχ Volkswagen Amarok και Transporter.
Κυρίως, το πρόβλημα υψηλής κατανάλωσης λαδιού εμφανίζεται στους 2.0 TFSI. Η ολλανδική ασφαλιστική εταιρία Autotrust αναφέρει πως έχει δεχτεί αναφορές πως αυτοί καταναλώνουν έως και 1 λίτρο λάδι ανά 1000 χιλιόμετρα, και δέχεται περίπου μια αίτηση αποζημίωσης κάθε δύο ημέρες. Το συγκεκριμένο πρόβλημα για την ασφαλιστική εταιρία είναι μεγάλο, η οποία έχει αρκετές εκατοντάδες ασφαλισμένα αυτοκίνητα με TFSI και TDI κινητήρες.
Έτσι πήρε την απόφαση να σταματήσει να πληρώνει αποζημιώσεις για το κόστος επισκευής της ζημιάς (νέα ελατήρια στα πιστόνια), με την Ολλανδική εισαγωγική εταιρία των μοντέλων του VW Group, την Pon, να μην έχει κάνει μέχρι στιγμής ούτε ένα σχόλιο για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Μία πρωτότυπη διαμαρτυρία για Audi A5 που καίει λάδια

Κάποια από τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής είναι προβληματικά. Αυτό δεν σημαίνει πως οι αγοραστές είναι ευχαριστημένοι.
Ο Ravi Beefnah αγόρασε ένα Audi A5 2.0 TFSI του 2011 τον Φεβρουάριο. Από την πρώτη στιγμή, ο κινητήρας άρχισε να καίει υπερβολικά πολύ λάδι.
«Η Audi αναφέρει πως η αποδεκτή κατανάλωση λαδιού για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι 7,2 lt κάθε 15.000 km», λέει ο 34χρονος. «Το δικό μου καίει 1 lt/400 km, δηλαδή πρακτικά σε κάθε φουλάρισμα του ρεζερβουάρ.»
Ο Beefnah εκνευρίστηκε από τη συμπεριφορά του ντίλερ, ο οποίος ζητά 9.000 στερλίνες, δηλαδή 12.500 ευρώ, για την επισκευή. Αφού πρώτα κατέθεσε μήνυση, ο Βρετανός έβαλε κόκκινα αυτοκόλλητα στο λευκό Α5, στο οποίο αναγράφει το πρόβλημα και το πάρκαρε απέναντι από την αντιπροσωπεία.
«Το αυτοκίνητο θα παραμείνει εκεί», επιμένει ο Beefnah. «Ακόμα κι αν χάσω το δικαστήριο, το οποίο με βάση τα στοιχεία που έχω είναι απίθανο, θα το αφήσω για να μην περάσουν άλλοι αυτά που τράβηξα εγώ.»
(πηγή:autoblog,drive.gr)

1 σχόλιο :

  1. Τελικά η Audi UK προσφέρεται να επισκευάσει δωρεάν τον κινητήρα, αφού ντίλερ Audi ζήτησε €12.500 (!) και ο ιδιοκτήτης, εκτός από τη μήνυση που κατέθεσε, αποφάσισε να δυσφημίσει το αυτοκίνητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi