29 Ιανουαρίου, 2014

WATER METHANOL INJECTION


  Στoυς turbo κινητήρες η τουρμπίνα στέλνει αέρα υπό πίεση αλλά είναι περισσότερο ζεστός από όσο θα έπρεπε (κυρίως σε χώρες με θερμές κλιματολογικές συνθήκες). Εκεί παρεμβάλλεται το intercooler το οποίο ρίχνει χαμηλότερα τη θερμοκρασία εισαγωγής.
  To νερό απορροφά θερμότητα από το συμπιεσμένο αέρα, για να ψύξει περισσότερο τον κινητήρα μόλις μπει στους κυλίνδρους.Το νερό για να ατμοποιηθεί πρέπει να αποροφήσει μεγάλη ποσότητα θερμότητας. Σε turbo κινητήρες έχει σημειωθεί πτώση εισερχόμενου αέρα κατά 6 βαθμούς κελσίου.
 Εκτός αυτού το water methanol injection ενισχύει τη δράση του υπάρχοντος intercooler, αναλαμβάνοντας υποστηρικτικό ρόλο. Ειδικά σε θερμά κλίματα ή σε συνθήκες καύσωνα, όπου τα intercooler αέρα-αέρα δεν μπορούν να ανταποκριθούν επειδή ο θερμός περιβαλλοντικός αέρας μειώνει δραματικά το βαθμό απόδοσής τους και ο συμπιεσμένος αέρας κυριολεκτικά ζεματάει, ο ψεκασμός νερού μετά το intercooler αποκαθιστά τις θερμοκρασίες στην εισαγωγή. Έτσι ο κινητήρας όχι μόνο προστατεύεται αλλά και διατηρεί ακλόνητη την ισχύ του. Επιπλέον το watermethanol injection μπορεί έμμεσα να αυξήσει την ισχύ ενός turbo κινητήρα όσο κι αν καταπολεμούμε αποτελεσματικά την προανάφλεξη τόσο αποκτούμε την δυνατότητα να αυξήσουμε την πίεση υπερπλήρωσης άφοβα και με ασφάλεια. Το κυριότερο, μπορούμε μέχρι ενός σημείου να το επιτύχουμε χωρίς να μειώσουμε τη σχέση συμπίεσης, να βάλουμε ένα μεγαλύτερο intercooler ή να κάνουμε άλλες επεμβάσεις στον κινητήρα. Στους turbo κινητήρες το water methanol injection είναι ακόμη αποτελεσματικότερο σε ότι αφορά την ψύξη των εσωτερικών μερών επειδή το μοτέρ καταναλώνει περισσότερο αέρα, μπορούμε να ψεκάζουμε περισσότερο νερό χωρίς να επιβαρύνουμε την απόδοση.
 Η μεθανόλη διαθέτει πάνω απο 116 οκτάνια, που σημαίνει πως όταν ψεκάζεται στον κινητήρα βοηθά στην καλύτερη κάυση μέσα στο θάλαμο κάυσης.  Με το σύστημα water-methanol καταφέρνουμε να ρίξουμε τη θερμοκρασία στο θάλαμο κάυσης με αποτέλεσμα να δέχεται περισσότερο οξυγόνο και να τονώνουμε τη βενζίνη με μεθανόλη. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα αύξηση της ιπποδύναμης ακόμη και χωρίς επαναχαρτογράφιση του εγκεφάλου,ειδικά στα σύγχρονα αυτοκίνητα.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi