02 Αυγούστου, 2013

CNG ŠKODA Citigo 2.619 χιλιόμετρα με 81,24 ευρώ

Ρεκόρ εξοικονόμησης καυσίμων για τη Skoda, ο πρωταθλητής Gerhard Plattner έχει ορίσει ένα νέο πρότυπο - αυτή τη φορά με CNG ŠKODA Citigo (υγραέριο). Μετά από πέντε ημέρες και 2.619 χιλιόμετρα,ο Plattner πέτυχε το στόχο του, με το ταξίδι του στη Στοκχόλμη σήμερα, με μέση κατανάλωση 2,39 kg φυσικού αερίου ανά 100 km, με αποτέλεσμα χαμηλότερες από τις ήδη
εντυπωσιακές πρότυπες  τιμές κατανάλωσης του CNG ŠKODA Citigo και τη διαχείριση του σε όλο το ταξίδι με λιγότερα από 100 ευρώ έξοδα για καύσιμα.


Το ŠKODA Citigo CNG αποτελεί εξαιρετική λύση, φιλικό για το περιβάλλον και ευέλικτο. Με την αποτελεσματική φυσική έννοια του φυσικού αερίου τους, η ŠKODA θέτει νέα πρότυπα στο Citigo. Οι εκπομπές ρίππων είναι 79g CO2 ανά χιλιόμετρο. Αυτή η χαμηλή τιμή είναι δυνατή χάρη στη χρήση του φυσικού αερίου ως καύσιμο και την τεχνολογία ŠKODA green tec, με στοιχεία όπως ένα Start-Stop, ανάκτηση ενέργειας μέσω της πέδησης και χαμηλής αντίστασης κύλισης. Το 50 kW (68 hp) καταναλώνει μόνο 2,9 kg ή 4,4 m3 φυσικού αερίου ανά 100 km.
Όπως είπε ο Plattner η κατανάλωση είναι πολύ μικρή ακόμα και σε ταξίδια.- 2.619 χιλιόμετρα ταξίδι ρεκόρ από την Βιτσέντζα, Ιταλία στη σουηδική πρωτεύουσα, Στοκχόλμη είχε κατά μέσο όρο μόλις 2,39 kg φυσικού αερίου ανά 100 km, και αντιπροσωπεύουν μόνο το 65 g εκπομπές CO2 ανά χιλιόμετρο. «Ήταν σφιχτό κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών, αλλά εγώ ποτέ δεν αμφέβαλα επιτυχία μας. Το Citigo είναι ένα πραγματικό  all-rounder », λέει ο Plattner μετά την άφιξή του στη Στοκχόλμη.
Μετά από 515 χιλιόμετρα την περασμένη Πέμπτη, υπάρχουν άλλα 336 χιλιόμετρα για το πρόγραμμα σήμερα. Εδώ η ευελιξία του μικρού ŠKODA αποδείχθηκε ότι είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα κατά την οδήγηση στο κέντρο της Στοκχόλμης. "Ήμασταν σε θέση να περάσουμε μέσα από τα στενά δρομάκια εύκολα και γρήγορα μέσω της βαριάς κυκλοφορίας και έχουμε ακόμη καταφέρει να εξοικονομήσoyme καύσιμα," εξηγεί ο Plattner tiw εντυπώσεις του στη Στοκχόλμη.

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό το ρεκόρ. Είναι μια απόδειξη για την απόδοση του κινητήρα πεπιεσμένου φυσικού αερίου στο ŠKODA Citigo. Παρά τις απρόσμενες αυξήσεις των τιμών για το φυσικό αέριο στην Ιταλία και τη Σουηδία, τα κατάφερα σε αυτό το μικρό προϋπολογισμό και ακόμη και 18,76 ευρώ που έχουν απομείνει », λέει ο Plattner  "Εννέα χώρες, πάνω από 2.619 χιλιόμετρα μέσα σε πέντε ημέρες - Ένιωσα μεγάλος σε αυτό το μικρό αυτοκίνητο πόλης, ακόμη και σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι. Και μια φορά, όταν σε ένα σταθμό ανεφοδιασμού φυσικού αερίου ήταν έτοιμο να κλείσει, υπήρχε μια εναλλακτική επιλογή », λέει ο Plattner στην συνέντευξη για το ρεκόρ του.

Μικρό, αποτελεσματικό και "Simply Clever» - ŠKODA Citigo. Από το τέλος του 2011, το μικρό αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί σε Μπρατισλάβα, Σλοβακία, και έχει προσελκύσει μια σειρά από ενθουσιώδεις πελάτες. Η έκδοση CNG της ŠKODA Citigo χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλή απόδοση. Top ταχύτητες 164 χλμ/ώρα (100 mph) είναι δυνατό αυτοκίνητο πόλης. 1-λίτρου κινητήρας του με 3 κυλίνδρους παρέχει υψηλή ροπή 68hp. Με μόνο 2,9 κιλά φυσικού αερίου ανά 100 χιλιόμετρα, το Citigo είναι μία από τις πιο οικονομικές και αποδοτικές λύσεις.



Παράλληλα με το συντελεστή οπισθέλκουσας του Citigo στο 0,33,και το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου παίζει επίσης σημαντικό ρόλο για την Gerhard Plattner. Το Citigo ζυγίζει μόλις 1.031 κιλά, εξασφαλίζοντας μια ιδιαίτερα ευχάριστη και οικονομική οδηγική εμπειρία. Το γεγονός αυτό καθιστά το ŠKODA Citigo CNG ένα φανταστικό αυτοκίνητο για την οικονομική χρήση σε όλες τις στιγμές και φάσεις της ζωής.

(πηγή Skoda)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi