21 Αυγούστου, 2013

AΡΧΙΣΕ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ RAPID SPACEBACK


Από τις 19 Αυγούστου, στο εργοστάσιο της Mladá Boleslav έχει ξεκινήσει η παραγωγή του Rapid Spaceback το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης όπου η Skoda θα παρουσιάσει επίσημα στο κοινό το Rapid
Spaceback. Στο εργοστάσιο της Mladá Boleslav, κατασκευάζονται επίσης τα Octavia, Octavia Combi, Fabia και Rapid Sedan. Η Skoda έχει προσθέσει στο εργοστάσιο νέα ρομπότ συγκόλλησης, με το Rapid Spaceback να κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με αυτή της Fabia.

Το Rapid Spaceback έχει το ίδιο μεταξόνιο με αυτό της sedan έκδοσης (2.602mm) διαθέτει αεροτομή, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό θα έχει μεγάλη γυάλινη ηλιοροφή και φιμέ παράθυρα. Το μήκος του έχει μειωθεί στα 4.303 mm (4.483 mm η sedan έκδοση) αλλά λόγω του ίδιου μεταξονίου, ο διαθέσιμος χώρος για τους πίσω επιβάτες έχει παραμείνει ο ίδιος. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 415 λίτρα αλλά με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει έως τα 1.380 λίτρα.

Αρχικά θα βγαίνει με κινητήρες βενζίνης και 2 πετρελαίου απόδοσης από 75 έως 122 ίππους. Στους κινητήρες θα υπάρχει και ο 1.6 TDI απόδοσης 90 ίππων με μέση κατανάλωση 3,8 λίτρα/100 χλμ και 99 γρ/χλμ εκπομπές CO2.

Στο θέμα ασφαλείας η Skoda έχει εξοπλίσει το Rapid Spaceback με 6 αερόσακους, ρυθμιζόμενες ζώνες ασφαλείας τριών σημείων, ABS, ESC, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχουν xenon φωτιστικά σώματα, σύστημα hill hold, σύστημα πίεσης ελαστικών και αρκετά ακόμη. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο.
(πηγή Skoda)










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi