21 Μαρτίου, 2013


ΑΝΑΚΛΗΣΗ VW & SKODA OCTAVIA ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Σύμφωνα με τους επιθεωρητές ποιότητας 600 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να κοστίσει η ανάκληση στη Volkswagen που αφορά τελικά 384.181 αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με DSG κιβώτια 7 σχέσεων. Η ανάκληση θα ξεκινήσει από τις 2 Απριλίου και αφορά συνολικά 21 μοντέλα, όπως  Passat, Golf, Touran, Scirocco,
Bora, Sagitar και Lavida, ενώ στα προς ανάκληση οχήματα βρίσκονται και μερικά Audi A3 παραγωγής από Φεβρουάριο 2010 με Ιούνιο 2011, καθώς και μερικές Skoda Octavia face lift παραγωγής από το 2008 και μετά.
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα 7-τάχυτα DSG, τα οποία κάνουν θόρυβο κατά τις αλλαγές των ταχυτήτων, προκαλούν δονήσεις, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν παρατηρηθεί αυτόματη επιτάχυνση και επιβράδυνση, καθώς και μειωμένη απόδοση.
Ωστόσο η VW δεν έχει κάνει ακόμα κάποια επίσημη τοποθέτηση και η Skoda auto επίσης, παρά μόνο μια δήλωση e-mail. LMC Εκτιμά η Volkswagen ότι πούλησε περίπου 680.000 οχήματα που είναι εξοπλισμένα με το εν δυνάμει ελαττωματικά DSG.

"Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ατυχήματα που να έχουν αναφερθεί λόγω του προβλήματος DSG,από  όσο γνωρίζουμε," είπε ο εκπρόσωπος της Volkswagen στη Κίνα Christoph Ludewig.  Περιμένουμε να δούμε το επίσημο δελτίο τύπου, αλλά πιο πολύ μας ενδιαφέρει να δούμε αν αυτή η ανάκληση θα προχωρήσει και στις υπόλοιπες χώρες. Σίγουρα το κόστος είναι μεγάλο αλλά και το πλήγμα στο γόητρο του VW group ακόμα μεγαλύτερο.

Είναι γεγονός πως την τελευταία δεκαετία το VW group έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα προσπαθώντας να τα λύσει είτε με καμπάνιες είτε με οδηγίες. Η απορία μας είναι γιατί οι Ευρωπαίοι επιθεωρητές ποιότητας δεν έχουν συγκινηθεί ακόμα....οι Κινέζοι επιθεωρητές λάμβαναν καταγγελίες από το 2011. Περιμένουμε να δούμε τα επίσημα δελτία τύπου αλλά και το τι θα γίνει στην Ευρωπαϊκή αγορά γιατί η αντιμετώπιση γινόταν με επισκευές των ελαττωματικών σασμάν τα οποία δεν είχαν πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα..Για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη η συντακτική ομάδα του Skoda Club Πελοποννήσου θα σας ενημερώσει άμεσα και έγκυρα.
(πηγή europe.autonews.com)



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi